Restauracja "Lednickie Wrota"

Lednogóra 4a, 62-261 Lednogóra

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
Krem z pieczonych buraków z odrobiną śmietany
Danie główne
Pierś z kaczki w sosie śliwkowym, kopytka (szagówki), modra kapusta zasmażana
Deser
Gorące wiśnie z lodami czekoladowymi i bitą śmietana
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten

Menu B

99
Przystawka / zupa
Krem z białych warzyw z gruszką i pietruszką
Danie główne
Grillowany tofu w sosie lazur, talarki z pieczonych ziemniaków, sałatka ze świeżych warzyw z zielonym sosem vinegrette
Deser
Prażone jabłka z lodami śmietankowo - waniliowymi i bitą śmietaną
Alergeny zawarte w Menu B:
laktoza, mleko

Restauracja "Lednickie Wrota"

Karczma „Lednickie Wrota” położona jest w Lednogórze, na skraju Lednickiego Parku Krajobrazowego, bezpośrednio przy trasie (nr 5) Poznań – Gniezno, na Szlaku Piastowskim. To miejsce, w którym można odnaleźć wspomnienia czasów i smaków dzieciństwa. Miejsce, przede wszystkim dla ludzi ceniących prawdziwą polską kuchnię, poszukujących naturalnej produktów i sezonowych składników dań. Nasza kuchnia oddaje hołd kulinarnemu dorobkowi kuchni polskiej, polecamy jej wybrane specjały w interesujących odsłonach. Można u nas skosztować typowych dla regionu wielkopolskiego specjałów jak czernina z lanymi kluseczkami, pyra z gzikiem czy smalec ze skwarkami i kiszonym ogórkiem. Sami wyrabiamy makarony, kopytka, szare kluchy, kisimy warzywa i wypiekamy rozmaite ciasta. Bazujemy na dobrej jakości produktach, w dużej mierze pochodzące od lokalnych producentów. Nasz zespół tworzą ludzie z pasją, w tym doświadczeni kucharze z bogatym dorobkiem zawodowym, którzy dbają o kompozycję i smak dań.