Restauracja AleGloria

Plac Trzech Krzyży 3, 00-535 Warszawa

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
"Domowej dobroci" pierogi z wędzonym pstrągiem i twarogiem pływające w sosie z maślanki i ziołowej oliwy. "Homemade goodness" dumplings with smoked trout and cottage cheese served in buttermilk and herbal olive oil sauce
Danie główne
Pieczeń wieprzowa długo duszona według staropolskich receptur, podawana z puree ziemniaczanym w towarzystwie marynowanej dyni. Roast pork stewed for a long time according to old Polish recipes, served with mashed potatoes and marinated pumpkin.
Deser
"Ciastko ponczowe", ale nie pączek, serwowane z bitą śmietaną i wspaniałą marmoladą agrestową A "punch cake", but not a donut, served with whipped cream and a wonderful gooseberry marmalade
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, jaja, migdał, mleko, ryby, laktoza

Menu B

99
Przystawka / zupa
"Tatar z marchewki" z marynowanym imbirem całkowicie wegański. lekko pikantny ale i słodki. "Carrot tartare" with pickled ginger, completely vegan. Slightly spicy yet sweet
Danie główne
"Kulebiak" ( pieróg drożdżowy) pieczony z łososiem i szpinakiem serwowany na musie buraczanym. "Kulebiak" (yeast dumpling) baked with salmon and spinach served on beetroot mousse
Deser
"Ciastko ponczowe", ale nie pączek, serwowane z bitą śmietaną i wspaniałą marmoladą agrestową A "punch cake", but not a donut, served with whipped cream and a wonderful gooseberry marmalade
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, migdał, mleko, ryby

Restauracja AleGloria

Położona w samym centrum Warszawy, gdzie historia spotyka się z nowoczesnością, restauracja AleGloria to kwintesencja polskiej gościnności i kulinarnego majstersztyku. Tu młodopolski styl biesiadowania łączy się z tradycyjnymi polskimi daniami w oryginalnych formach. A wszystko pod czujnym okiem (i smakiem!) Magdy Gessler. Restauracja AleGloria to idealne miejsce dla każdego, kto ceni sobie wyjątkową atmosferę i wysokiej jakości kuchnię. Odnajdą się tu stołeczni foodies oraz kulinarni podróżnicy, którzy podążają szlakiem nieoczywistych smaków. AleGloria oferuje Gościom również możliwość celebrowania ważnych momentów. Dzięki elastycznemu podejściu do potrzeb Gości, AleGloria może być miejscem na uroczystą kolację, spotkanie biznesowe czy rodzinną uroczystość, w tym przyjęcie weselne. Do dyspozycji Gości pozostaje również patio w odrestaurowanej kamienicy.